Magda

“Als je een taal goed wilt leren, moet je je ook in de cultuur van dat land verdiepen.”

“Werken met mensen geeft me energie. Ik zeg altijd tegen mijn cursisten: ‘Iedereen is anders en we leren van elkaar.’ Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Bovendien vind ik het ontzettend leuk om mijn kennis te delen. Taal is meer dan alleen woordjes of grammatica: zonder cultuur bestaat er immers geen taal. Dus als je een taal goed wilt leren, moet je je ook in de cultuur van dat land verdiepen.

Ook al woon ik al lang in Nederland, ik verbaas me er nog steeds over dat iedereen zomaar ‘je’ tegen me zegt. In Polen word ik meestal met ‘u’ aangesproken, vooral door mensen die me nog niet goed kennen. Dat schept afstand, maar is ook een vorm van beleefdheid. Een echt cultuurverschil dus.”

Taaltrainer Magda behaalde de Bachelor Neerlandistiek en Slavische talen (Carl von Ossietzky Universität, Oldenburg, Duitsland), en daarnaast de Bachelor Leraar voortgezet onderwijs in de tweede graad in Duits (Hogeschool Utrecht). Sinds 2010 geeft ze Nederlandse les aan vooral Poolstaligen, en Poolse les aan Nederlands- en Duitstaligen. Eerder gaf ze Duitse les op een middelbare school. Haar specialisme: Nederlands, Pools en Duits.

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!