Nederlands op de werkvloer

Intensieve basis- en vervolgcursussen Nederlands
Steeds meer medewerkers van over de grens vinden hun weg naar bedrijven in de Nederlandse land- en tuinbouw, zorg, bouw en internationale handel. Qua communicatie gaat het soms mis. En dat heeft alles te maken met de taalverschillen, maar niet in de laatste plaats ook met de cultuurverschillen.
  • Medewerkers begrijpen de werkinstructies niet, wat kan leiden tot een onveilige situatie.
  • Het werk duurt langer dan u gepland hebt (en dat kost geld).
  • Medewerkers kunnen geen administratieve formaliteiten doen, zoals betermeldingen.
  • Een conflict met een Nederlandstalige collega loopt onnodig uit de hand.

Voor een ontspannen omgang met elkaar hoef je elkaars taal echt niet vloeiend te spreken. Een Nederlandse basiswoordenschat is voldoende, mits deze is toegespitst op de specifieke situatie van uw bedrijf.

Uw medewerkers zullen bovendien beter met elkaar samenwerken. Dat is natuurlijk goed voor de sfeer, maar ook voor de voortgang van het werk én de veiligheid binnen uw bedrijf.

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

De intensieve taalcursus Nederlands is voor anderstaligen die Nederlands willen leren (denk hierbij aan arbeidsmigranten (vaak uit Oost-Europese landen zoals Polen, Roemenië en Bulgarije), internationale medewerkers (expats) of allochtonen.

De taalcursus Nederlands duurt 12 weken en bestaat uit 10×2 lessen ‘op locatie’ en daarbij ook 12 online-lessen. Doel is om in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk basis Nederlands te leren. In de online-lessen wordt de lesstof verdiept met leerzame YouTube- filmpjes, leuke liedjes en uitdagende opdrachten. Een prettige en interactieve manier om nog sneller Nederlands te leren.

In-Company

Uw medewerkers kunnen de training gewoon binnen uw bedrijf volgen, bijvoorbeeld in de kantine of een vergaderzaaltje. Zo verliest u geen kostbare werktijd door reizen naar een aparte cursuslocatie.

Wilt u weten wat uw investering is voor deze taalcursus? Vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Taalniveau medewerkers bepaalt tempo

De training is maatwerk. Dat wil zeggen dat zowel het tempo als de inhoud wordt afgestemd op uw medewerkers. Tijdens de eerste les wordt daarom geïnventariseerd hoe hun kennis en spreekvaardigheid is. De lessen vinden plaats in het tempo dat uw medewerkers als prettig en uitdagend ervaren.

Voordat de taaltraining start, bespreken we welke specifieke taaleisen er zijn. Wat hebben uw medewerkers nodig? Waar ervaren zij problemen? Wat wilt u dat zij goed begrijpen? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen wordt de training verder ingevuld qua onderwerpen, woordenschat, grammatica, etc.

E-Coaching

Tijdens de duur van de training kunnen uw medewerkers hun taalvragen stellen via e-mail. Bijvoorbeeld over de betekenis van een bepaald Nederlands woord of de Nederlandse vertaling van een Pools woord. Binnen 48 uur krijgt hij of zij antwoord op de vraag.

Deze e-coaching houdt het leerproces van uw deelnemers op gang en stimuleert hen om actief aan de slag te blijven met het Nederlands. Daardoor wordt het leren van deze vreemde taal voor hen nóg makkelijker. En met nóg sneller resultaat: meer begrip op de werkvloer!

De voordelen

© – Op al onze trainingen en workshops berust copyright.
Niets van onze trainingen, workshops en lesmateriaal mag worden gepubliceerd, verveelvoudigd of verspreid zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Language Switch.

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!