Ingrid

“Als je de taal niet beheerst, is het lastig om je thuis te voelen in een ander land en je medemens te begrijpen.”

“Geen twee cursisten zijn hetzelfde, dat maakt mijn werk zo afwisselend. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een taal te beheersen. Als je dat niet doet, is het lastig om je thuis te voelen in een ander land en je medemens te begrijpen. Door het lesgeven lever ik daardoor echt een bijdrage aan de persoonlijke groei van mijn cursisten. Ook mijn eigen horizon verbreedt daardoor.

Tijdens een online training was ik met een beginnend cursist de uitspraak van de UI aan het oefenen. Altijd lastig voor niet-Nederlanders! Het lukte nog niet zo goed, dus ik gaf meer uitleg over de stand van de mond, etc. Ook deed ik de klank nog een paar keer voor. Ineens klonken er perfecte ‘UI, UI, UI, UI’-klanken. Die kwamen echter niet van de cursist, maar van een bron buiten het beeld: de baby van de cursist, die in zijn wiegje met me mee aan het brabbelen was.”

Taaltrainer en NT2-docent Ingrid voltooide de heao-opleiding Economische Linguïstisch, en volgde diverse trainingen NT2-docent. Ze is al meer dan 12 jaar werkzaam als zzp’er. Haar specialisme: Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen.

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!