Edyta

“Ik vind het geweldig om op deze manier mensen te kunnen helpen
en de taalbarrière voor hen kleiner te maken”

Edyta is tolk en vertaler bij Language Switch. Zij is geboren in Polen en sinds 2007 woont zij in Nederland. Hier heeft zij ook haar man ontmoet. Dagelijks communiceert zij in het Nederlands. Zij heeft de Nederlandse cultuur ontdekt en zij leert haar man de Poolse cultuur en taal.

“Het is heel leuk en interessant om in twee verschillende culturen te leven”.

Zij kwam hier om te werken met gehandicapte mensen, totdat zij in 2012 zelf een ernstig ongeluk kreeg. Maar door haar doorzettingsvermogen en sterke wil kan ze zich nu weer zonder rolstoel voortbewegen. Zij werkt nu zelfstandig en heeft van haar passie voor taal en het werken met mensen haar beroep kunnen maken.

De afgelopen drie jaar heeft ze voor een Pools uitzendbureau gewerkt. Daar heeft zij arbeidsmigranten geholpen met allerlei administratieve zaken en dagelijkse dingen. Ze ontdekte daardoor hoe belangrijk communicatie en taal zijn om je ergens thuis te kunnen voelen.

In Polen heeft zij haar pedagogische opleiding afgerond op de Universiteit in Poznan en momenteel volgt zij bij KTV de opleiding tot beëdigd tolk, die zij dit jaar succesvol hoopt af te ronden.

“Het geeft mij veel voldoening om de taalbarrière tussen mensen te verkleinen,
zodat buitenlandse werknemers zich meer thuis voelen in Nederland
en de werkgevers deze medewerkers beter begrijpen.
Taal is hét middel voor een vruchtbare samenwerking.”​

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!