skip to Main Content
Welzijn Van Personeel Bevorderen Door Optimale Huisvesting

Arbeidsmigranten en huisvesting: dat het niet overal goed gaat, weten we allemaal. Daarom ben ik ontzettend blij dat er ook werkgevers zijn die wel goed bezig zijn. Die het hart op de goede plaats hebben en wel goed zorgen voor hun buitenlandse medewerkers en fatsoenlijke huisvesting regelen. Ik kom ze regelmatig tegen onder onze klanten.

Voor een deel is dat pure medemenselijkheid en goed werkgeverschap – en daarvan hebben we nooit genoeg. Zeker niet in deze tijd. En voor een deel is het gewoon ondernemers-slimheid. Want als je niet goed voor je mensen zorgt, gaan ze uiteindelijk bij je weg. En wordt het werk dus niet gedaan.

Ik zie prachtige initiatieven op het gebied van huisvesting voor arbeidsmigranten.

huisvesting arbeidsmigranten

Eén daarvan is het bedrijf Level One. Ze runnen drie parken met ieder 150 huisjes en er wordt gewerkt aan een vierde locatie. Inmiddels is de bouw van het nieuwe vierde project van Level One Uitzendbureau woninglandgoed in volle gang. Zij hopen dat de eerste bewoners al vanaf het voorjaar 2022 kunnen genieten van hun nieuwe accommodatie.

In elk van de huisjes wonen twee personen. Dat is een groot verschil met andere parken waar de mensen vaak hutjemutje op elkaar wonen. De bewoners vinden het fijn dat hun werkgever ze de mogelijkheid geeft hier te wonen.

Agata Wolters