Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn

Deze quote van Benjamin Franklin vertelt ons dat er drie manieren zijn waarop iemand iets kan leren.

“Tell me and I forget. Teach me and I remember.
Involve me and I learn.”

– Benjamin Franklin

Deze mooie quote stelt dat het passief ontvangen van informatie niet hetzelfde is als echt begrijpen of onthouden. Door actief betrokken te zijn bij het leerproces zal men sneller iets begrijpen en onthouden. Dit kun je ook toepassen binnen jouw organisatie.

Maar hoe zorg je ervoor dat de medewerkers actief betrokken worden binnen het productieproces in jouw organisatie?

Regelmatig hoor ik dat er in bedrijven de werkinstructies niet goed ontvangen worden. Vooral door taal- en cultuurverschillen ziet men op de werkvloer dat de medewerkers aangeven dat ze de instructies begrijpen, maar het blijkt achteraf toch niet duidelijk te zijn. Met als gevolg kwaliteitsafwijkingen, productiviteitsverlies of ongevallen. Het goed instrueren van de medewerkers is hierbij heel belangrijk.

Maar in de productiebedrijven waar ik vaak kom, komen leidinggevenden vaak vanuit een operationele rol. Doordat zij goede prestaties leveren in het dagelijks werk, krijgen zij vaak meer verantwoordelijkheden en krijgen een leidinggevende rol.

Het is natuurlijk heel fijn als mensen zich kunnen ontwikkelen binnen een organisatie. Maar leidinggeven vereist vaardigheden die afwijken van het uitvoeren van taken. Gelukkig is er een manier om dit te leren: de TWI Job Instruction is een methode waarmee iemand snel leert hoe een taak juist, veilig en efficiënt uitgevoerd moet worden

TWI-JL Trainer

Naast mijn werk als taal- en communicatietrainer, ben ik ook gespecialiseerd in TWI Job Instruction. Deze trainingsmethode is robuust en al jarenlang bewezen effectief te zijn voor het verkrijgen van stabiliteit in processen.

Tijdens een training leren deelnemers taken te analyseren om ze vervolgens effectief te instrueren aan medewerkers. Ze leren hoe ze snel en in één keer goed iets aanleren volgens één werkmethode. Tijdens de training leren supervisors de methode in de praktijk toe te passen. De deelnemers leren, op de werkvloer, instrueren en het voorbereiden en plannen van de instructie. Ze brengen het meteen in de praktijk!

– Agata Wolters

Delen

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!