Versterk je leiderschap, overwin taalbarrières en verbind culturen

teamleiders-670x377

Foto: Dedert IJs

Bij Language Switch begrijpen we het belang van effectieve communicatie en leiderschap op de werkvloer. Want als Nederlandse leidinggevende met collega’s uit Oost-Europa of als medewerker met een Oost-Europese achtergrond, zal ook jij elke werkdag weer verschillende obstakels moeten overwinnen.

Verschillen op de werkvloer

In de Nederlandse werkomgeving wordt sterk de nadruk gelegd op teamwork, open communicatie en directheid, terwijl in de Oost-Europese (werk)cultuur hiërarchie centraal staat. Dit contrast kan leiden tot de nodige uitdagingen voor jou als leidinggevende, zeker als loyaliteit aan je landgenoten ook een rol speelt. Maar ook voor medewerkers met een internationale achtergrond kan dit lastige situaties opleveren.

Of je nu een Poolse, Roemeense of Hongaarse medewerker bent die zijn weg wil vinden op de Nederlandse werkvloer, of een Nederlandse leidinggevende die wil samenwerken met internationale teams en teamleden met een Oost-Europese achtergrond; wij helpen je om de brug te slaan tussen diverse culturen.

Taaltrainingen

Onze taaltrainingen Nederlands en Engels voor voornamelijk medewerkers uit Oost-Europese landen zijn ontworpen om niet alleen taalbarrières, maar ook interculturele verschillen te overbruggen.

Leiderschapstrainingen

De leiderschapstrainingen bestaan uit acht modules en bieden een diepgaand inzicht in het leiden van diverse teams, met een bijzondere focus op Nederlandse, maar ook Poolse leidinggevenden. In deze training leren teamleiders om effectief en positief leiding te geven aan internationale teams op de Nederlandse werkvloer. Zelfreflectie en (blijven) groeien als teamleider zijn daarbij onmisbaar.
Neem vrijblijvend contact met mij op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor (nog meer) succes en begrip op de werkvloer. Ik vertel je graag meer.
Agata Wolters

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!

Delen