skip to Main Content

Trainingen Nederlands en Pools

Effectieve combi van werken met online en klassikaal leren.

Voor een goede samenwerking en sfeer op de werkvloer is communicatie belangrijk. En om goed te communiceren is het belangrijk dat je dezelfde taal spreekt en elkaar begrijpt. Poolse medewerkers staan voor de uitdaging om Nederlands te leren. Hun collega’s en leidinggevenden doen er goed aan zich te verdiepen in de Poolse taal en cultuur.

Maar niet iedereen leert op dezelfde manier. De een houdt ervan om in een klasje te zitten, de ander vindt online leren makkelijker. Daarnaast willen veel werkgevers de impact op de werktijd beperkt houden.

Language Switch biedt daarom naast reguliere online trainingen ook een combinatie van online en klassikaal leren op een vaste locatie. Al sinds 2012 maken deelnemers gebruik van deze blended learning trajecten.
Voordelen van blended learning voor taalcursussen.

Voordelen van blended learning voor taalcursussen

Blended learning is een mix van contactonderwijs en online leren.

De groepslessen vinden plaats op een vaste tijd en een vaste locatie, vaak binnen het bedrijf zelf. Dat cursisten niet naar een aparte trainingslocatie hoeven scheelt natuurlijk reistijd. Anders zou het werk er mogelijk onder lijden. Leren op de werkplek zorgt er ook voor dat kennis direct geoefend en toegepast kan worden. Cursisten pikken het sneller op, ook degenen die misschien moeite hebben met leren.

De online lessen kan de cursist flexibel indelen, wanneer het hem het beste uitkomt. Gewoon thuis achter de computer. Elke week komen er lessen vrij die de cursist zelfstandig oefent. In de klassikale les wordt de lesstof besproken. De cursisten gaan dus wel in hetzelfde tempo door de stof heen.

Blended learning bij Language Switch

Het doel van onze intensieve taalcursussen Nederlands en Pools is dat cursisten zo snel mogelijk Nederlands of Pools leren. Naast de contactmomenten in de groep hebben de medewerkers een jaar lang exclusieve toegang tot de door ons ontwikkelde online lessen. Deze lessen sluiten aan bij de groepslessen op locatie. Daardoor versterken deze onderwijsvormen elkaar en behalen cursisten sneller resultaat.

De interactieve online lessen zijn verrijkt met leerzame filmpjes, geluidsfragmenten en uitdagende opdrachten. Cursisten kunnen luisteren naar de juiste uitspraak van bepaalde woorden. Veel cursisten zeggen dat ze het fijner vinden om via een video of geluidsfragment te leren dan uit een saai statisch boek.

De cursist kan alles in zijn eigen tempo oefenen en herhalen, en vooruitkijken naar de volgende lessen. Zo worden de trainingen op locatie nog effectiever. Als de groepslessen voorbij zijn, kan de cursist gewoon doorgaan met oefenen. Ideaal is wanneer dit binnen het bedrijf ook gestimuleerd wordt!

Wilt u dat uw Poolse medewerkers beter communiceren?

Neem gerust contact met ons op. We laten u graag zien wat blended learning voor uw bedrijf kan betekenen.
Ons doel is helder: Meer begrip en veiligheid op de werkvloer!

Nederlands op de werkvloer

Intensieve basis- en vervolgcursussen Nederlands

Pools voor Nederlanders

Intensieve basis- en vervolgcursussen Pools