skip to Main Content
Taaltraining Online. Is Het De Moeite Waard?

Veel sociale activiteiten worden de laatste tijd min of meer gedwongen gedigitaliseerd. Velen van ons werken online en onze kinderen leren vaak online. Maar hoe zit dat met onze sociale contacten? Slaan we ze over of blijven we toch met elkaar communiceren?

Taal is communicatie

Alles wat we doen is verbonden met taal. Ook in de digitale wereld. Deze wereld bestaat niet pas sinds vandaag, maar al heel lang. We gebruiken de taal om bijvoorbeeld online boodschappen te bestellen, het nieuws te volgen en om in contact te blijven met onze familie en vrienden. Dit alles in ongedwongen sfeer.

Uitdaging en ontwikkelingsperspectief

Voor ons, de taaltrainers, is het een leuke uitdaging om met mensen online te leren. Hoe zorgen wij dat onze taaltraining ontspannen doch effectief is en zoveel mogelijk op bijv. een skype-gesprek met familie of vrienden lijkt? Juist door niet strak aan leerboeken vast te houden, maar door realistische gesprekken te voeren zorgen we ervoor dat de lesstof makkelijker onthouden kan worden. En tevens dat de cursisten leren duidelijk praten. Dat belooft veel uitdaging in de taaltrainingen.

De toekomst

In de toekomst gaan we steeds meer online communiceren. Daarom is het juist de moeite waard om het nú te leren ontwikkelen. Handig worden met het internet, de informatie kunnen lezen en schrijven. Maar ook om online of telefonisch met elkaar te praten. Zowel in je moedertaal alsook in het Nederlands. Als een gesprek vastloopt op de taal, zorgt dit in het bedrijfsleven alleen maar voor meer kosten. Taal is essentieel, waar en wanneer dan ook.

Anna Lech
(Taal)trainer