Hoera! Hurra! Ura! Hurrá! Language Switch bestaat 10 jaar

agata-wolters-languageswitch-670x377
Language Switch bestaat vandaag (10 oktober 2022) 10 jaar! Een moment dat gevierd mag worden, maar zeker ook een moment van bezinning en dankbaarheid. In de afgelopen jaren hebben wij als bedrijf een mooi klantenbestand opgebouwd en daar ben ik enorm trots op!

Language Switch 10 jaar!

10 jaar geleden begon het allemaal. Op 10 oktober 2012. Daarom is vandaag zo’n dag waarop ik mijzelf de vraag stel: ‘wat was mijn drijfveer om een eigen bedrijf te starten en taaltrainingen te gaan geven?’

Ik heb de intrinsieke motivatie om iets op te bouwen, iets achter te laten en mensen te helpen. Helaas heb ik mijn moeder te vroeg verloren. Zij was een sterke, zeer sociale en ondernemende vrouw en zij was en blijft mijn grote voorbeeld. Juist omdat zij er niet meer is heb ik een extra sterke motivatie om iets op te bouwen. Dit heb ik van haar overgenomen en daarvoor ben ik haar zeer dankbaar.

De start

Voor ik Language Switch startte heb ik een aantal jaren werkervaring opgedaan, in het bedrijfsleven en het onderwijs. Dankzij mijn docente aan de Radboud Universiteit in Nijmegen kwam ik tot de ontdekking dat ik werk en taal (werk+taal=werktaal) wilde gaan combineren. In 2012 begon ik met een taaltraining Pools aan twee groepjes Nederlandse ondernemers in Gelderland. 10 jaar later zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere toptrainers die taaltrainingen voor internationale medewerkers en workshops voor teamleiders verzorgen. En daar ben ik enorm trots op!

Language Switch geeft trainingen op de werkvloer. Dit is een bewuste keuze, juist omdat ik graag dichtbij de praktijk wil zijn. Ik ben ervan overtuigd dat leren in de praktijk veel meer oplevert dan leren vanuit de schoolbanken. Zelf ben ik heel theoretisch opgeleid en terugkijkend op mijn studietijd in Polen aan verschillende universiteiten bekruipt me vooral het gevoel dat het zo jammer is dat deze studie grotendeels op de theorie gericht was. Dit zie ik nu graag anders: toepasbaarheid en leren in de praktijk is het doel van onze korte praktijkgerichte trainingen.

“Wij helpen ondernemers met bouwen aan hun bedrijf en helpen internationale medewerkers met bouwen aan hun werkzame leven in Nederland. Dit is zo mooi om te mogen doen, dat het mij elke dag weer blijft motiveren om verder te gaan met dit bijzondere en zinvolle werk.”

Agata Wolters

Dat kan ik echter niet alleen! Ik ben zeer dankbaar dat ik dit samen kan doen met een fantastisch team. De geweldige trainers, de persoonlijke ondersteuning (zij zorgen ervoor dat ik mij kan focussen op mijn bedrijf) en natuurlijk mijn gezin (zij geven mij de ruimte om mijn ‘ding’ te doen, dat wat ik zo graag doe).

Trots

Ik ben trots op de toptrainers in het team van Language Switch. Zij hebben het lef om anders te denken en om het beste te halen uit onze cursisten.
Zij staan open voor trainingen op de werkvloer, verdiepen zich in de werktaal, zijn heel flexibel en gaan er vooral niet vanuit dat zij alles het beste weten – ook zij blijven leren!

Ik ben zeker ook trots op onze klanten, die ontzettend veel tijd, geld en energie investeren in het opleiden van hun medewerkers. Zij zien in dat hierdoor de communicatie verbetert en dat ze daarmee de kwaliteit van het leven van hun medewerkers bevorderen. Zij laten zien dat ze hun medewerkers waarderen en serieus nemen. Hoe mooi is dat!

De toekomst van Language Switch

We zijn echter nog lang niet klaar! Ik zie dat ons bedrijf en onze trainers zich nog steeds verder ontwikkelen. Ik blijf altijd op zoek naar nieuwe manieren van lesgeven, om onze cursisten en opdrachtgevers nog betere resultaten te laten behalen.

Op naar nog heel veel mooie leerzame en uitdagende jaren, voor onszelf, voor onze klanten en voor onze cursisten!

Agata Wolters

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!

Delen