Het effect van complimenten op de internationale werkvloer

bedankt-compliment-670x377
Vandaag is het Nationale Complimentendag. Hoewel het een mooi moment is om iemand een pluim te geven, is het nóg belangrijker om stil te staan bij de impact van positieve feedback op de werkomgeving (op elke dag van het jaar!).

Bij bedrijven met veel internationale medewerkers vormen complimenten een universele taal die de kloof tussen verschillende culturen overbrugt. Daarom is het geven van complimenten extra belangrijk op de internationale werkvloer. Het mooie is dat er geen taal- en cultuurbarrières zijn, het helpt juist bij het doorbreken van communicatiebarrières.

Ik zie een compliment als brandstof voor motivatie; het bevordert de motivatie en productiviteit. Maar een compliment moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om dit effect te bereiken. Lees daarom deze tips voor het geven van complimentjes:

Wees specifiek: geef gedetailleerde complimenten en vermijd algemene uitspraken.
Wees oprecht: zorg dat je complimenten oprecht en gemeend zijn.
Kies het juiste moment: geef een compliment meteen (of zo snel mogelijk) na de prestatie.
Wees respectvol: sommige mensen ontvangen complimenten liever privé, terwijl anderen het juist waarderen als het in het openbaar gebeurt. Respecteer hun voorkeur.
Gebruik positieve taal: formuleer je complimenten in positieve bewoordingen.
Wees bewust van non-verbale communicatie: let op oogcontact, de toon van je stem en je gebaren en zorg dat ze passen bij je positieve en oprechte boodschap.

Bewaar je positieve feedback dus vooral niet alleen voor deze complimentendag. Als je je ervan bewust bent wat jouw positieve woorden met mensen kunnen doen, is de eerste stap al gezet.

Veel succes,
Agata Wolters

Ook veiliger en efficiënter werken met jouw internationale collega’s?
Neem vandaag nog contact op!

Delen