skip to Main Content

Met passie en gedrevenheid samenwerken

Met Passie En Gedrevenheid Samenwerken

Elshof Organic Fruit B.V. is een familiebedrijf dat is gevestigd op de vruchtbare klei van de Flevopolder (Dronten). De focus van het bedrijf is al decennialang het telen van kwaliteitsfruit, Elshof staat bekend om zijn zeer hoge kwaliteitsstandaard. Met passie en gedrevenheid zet eigenaar Robert Elshof samen met zijn team alles in, om de klant dagelijks te voorzien van biologische appels en peren die meer dan voldoen aan de verwachtingen.

Sinds 2011 is het bedrijf volledig gespecialiseerd in het telen en verpakken van biologische appels en peren.
In het moderne en gecertificeerde pakstation worden zowel biologische appels en peren van eigen teelt, als ook van een 12-tal collega fruittelers gesorteerd en verpakt. De ambitie van Elshof is om toonaangevend in de biologische fruitteelt te zijn, er wordt constant geïnvesteerd in methoden en technieken om de kwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen.

Samenwerken

In het bedrijf wordt goed samengewerkt door een team dat bestaat uit o.a. 55-plussers aangevuld met Poolse werknemers. Een prima combinatie vinden ze bij Elshof.

In de boomgaarden van Elshof wordt veel aandacht besteed aan een gezonde bodem, de grond wordt jaarlijks verrijkt met groencompost en biologische mest. Daarnaast is er maximaal aandacht om een natuurlijk evenwicht in stand te houden, dit alles zorgt ervoor dat Elshof jaarlijks een grote hoeveelheid biologische appels en peren kan telen die hun weg vinden in binnen- en buitenland.

Doordat Elshof goed samenwerkt met de natuur, maar daarbij moderne technieken niet schuwt, wordt een perfecte match gevonden van maximaal biologisch geteelde appels en peren zonder dat dat ten koste gaat van de hoge kwaliteit.

Elshof Organic Fruit
Elshof Organic Fruit

Het bedrijf teelt appels en peren op 28 hectare, waarvan 8 hectare peren en 20 hectare appels waaronder Elstar Elshof, Jonagold en het paradepaardje BelleBio.
Robert Elshof: “Voor een selectief gezelschap telers verzorgen wij de afzet en het verpakken van biologische appels en peren. Daarnaast hebben we telersplatform Biogrownection opgericht om elkaar op teeltgebied te kunnen ondersteunen. een intensieve uitwisseling van kennis en ervaringen met onder andere een vaste teeltbegeleider. Dit platform is ook voor telers die willen omschakelen naar biologische teelt. De biologische teelt kent grote uitdagingen en wij vinden dat niet iedere teler opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Door samen te werken tillen we de kwaliteit naar een hoger niveau.
Samen met vier andere biologische fruittelers (te weten Gino van den acker, Paul wolters, Jan mulders en Toine Janssen) hebben wij in 2015 het merk BelleBio in de markt gezet. BelleBio is het topsegment van het ras MariBelle.”